Home     Sfaturi utile   Usi metalice   Usi pentru interior   Idei, inspiratie, amenajari   Modele si tipuri de usi  Galerie foto  

Aranjarea locuintei conform principiilor Feng Shui

Cand vine vorba despre aranjarea locuintei, unii prefera sa-si aplece urechea la vechea intelepciune chineza. Dar ce este Feng Shui? Specialistii sustin ca este o veche practica de aranjare si organizare a spatiului, care presupune realizarea unui echilibru intre mediu si energia inconjuratoare.In traducere, Feng Shui inseamna “vant” si “apa”, adica cele doua elemente esentiale care influenteaza destinul uman. Dar sa vedem ce ne recomanda cunoscatorii in materie de amenajare a locuintei conform teoriilor Feng Shui. Sunt cateva sfaturi simple, cu urmari benefice pentru noi si familia noastra:

- Usa de la intrare trebuie sa se deschida in interiorul casei, pentru ca abundenta sa "intre" in casa.
- Atunci cand va aflati la birou sau va relaxati in pat, usa ar trebui sa se afle in raza vizuala si ar trebui sa cuprindeti cu privirea cat mai mult din camera.
- Scarile nu trebuie sa fie cu fata la usa de la intrare.
- Drumurile de la si spre vechile orase erau de cele mai multe ori serpuite, pentru a tine departe spiritele rele, care se credea ca merg in linie dreapta; tineti cont de acest aspect, pe cat posibil.
- Atat liniile drepte cat si colturile ascutite trebuie evitate; in cazul in care nu se poate, in nici un caz acestea nu trebuie sa fie indreptate spre locurile in care se doarme sau sta.
- Trebuie evitate aglomerarile de obiecte din camera.
- Pastrati in casa mereu ordine si curatenie, pentru a avea o dispozitie pozitiva.
- Unele obiecte par sa aiba puterea de a redirectiona, reflecta sau schimba energia spatiului. Printre acestea se numara oglinzile, cristalele, clopoteii de vant si piscinele sau fantanile arteziene.
- In dormitor insa, specialistii chinezi recomanda ca sa fie acoperite, pentru a avea un somn odihnitor
- Patul din dormitor nu trebuie sa fie cu capul sau picioarele catre usa, fiind considerata o pozitie aducatoare de boli.
- In bucatarie trebuie sa puteti vedea usa de la intrarea in bucatarie atunci cand gatiti; aragazul nu trebuie amplasat langa chiuveta.
- Cand stati in sufragerie, la masa, aveti grija ca nici un membru al familei sa nu stea cu spatele la usa.
- La biroul de lucru trebuie sa aveti in spate un zid solid si sa vedeti usa de la intrare.
- In baie aveti grija ca robinetii sa nu curga, iar capacul vasului de toaleta sa stea mereu inchis, pentru ca bogatia dumneavoastra sa nu se scurga pe "apa Sambetei".
- Parcati masina intotdeauna cu spatele in parcare si cu fata catre directia de iesire.


Alte articole din Idei, inspiratie, amenajari

Home |  Sfaturi utile |  Usi metalice |  Usi pentru interior |  Idei, inspiratie, amenajari |  Modele si tipuri de usi |

USI INTERIOR PORTA DOORS

USI DE INTERIOR CLASSEN

USI DE INTERIOR BISER

USI METALICE MACO

USI EXTERIOR PORTA DOORS

USI METALICE BEST IMPERIAL

USI METALICE BEYLER

CATALOG USI INTERIOR

CATALOG USI METALICE

USI ATIPICE

USI PENTRU GARAJ

AUTOMATIZARI USI, PORTICatalog usi interior - exterior - -